عکاسی

عکاسی

جهت دریافت مشاوره خدمات عکاسی برروی لینک زیر کلیک بفرمائید.

عکاسی هوایی

ایران سایت قدیمی ترین شرکت طراحی سایت در ایران با استفاده از تیمی حرفه ای و با تجربه آماده ارائه خدمات طراحی سایت برای تمامی مشاغل و اهداف در جهت رفع نیاز های آن ها می باشد.جهت طراحی سایت با کلیک روی دکمه مشاوره با تیم فنی ایران سایت با ما در ارتباط باشید تا کارشناسان ما به طور رایگان راهنمایی های لازم را به شماره ارائه کنند.

عکاسی هوایی
قبل از هر تصمیمی با شما هستیم

مشاوره رایگان و هدفمند عکاسی از پروژه ها و محصولات خود را به ما بسپارید

قیمت
عکاسی هوایی

سازمان نقشه برداری ایران سال 1332 فعالیت خود را آغاز نمود. این سازمان با تهیه عکس‌های هوایی از همه استان‌ها، ونقاط کشور به فعالیت خود ادامه داد. همچنین در این سازمان، در حال حاضر بالغ بر 8 هزار حلقه فیلم هوایی و بیش از 2 میلیون عکس هوایی ایران وجود دارد. مشاهده ویژگی‌های یک منظره، روی سطح زمین دشوار است. و مختصات در بسیاری از موارد به راحتی می‌توانند، نادیده گرفته شوند، یک دست انداز کوچک از سطح زمین، امکان دارد از فاصله نزدیک، ودر یک بستر عریض‌تر بسیار با اهمیت باشد. دسترسی به بعضی مناطق در فاصله یک فوتی بسیار سخت می باشدو درنتیجه عکس‌های هوایی، برای مطالعه و کار نقشه برداری آنها ضروری می‌باشد. عکاسی هوایی: فرایند گرفتن عکس از یک ارتفاع معین و مشخص می‌باشد. ولی این کار بیشتر از آن می‌باشد که تنها با استفاده از یک هواپیمای سبک یا هلی کوپترو پرواز کردن به ارتفاعات عکس برداری کنیم. مهم‌ترین کاربرد عکاسی هوایی: به تنوع مطالعه در زمینه‌های زمین شناسی، راه سازی، محیط زیست، منابع طبیعی، کشاورزی و از همه این موارد مهم‌تر درمباحث نظامی و امنیتی کاربرد، زیادی دارد. در این مطلب قصد داریم توجه شما عزیزان را به مباحث کلی عکاسی هوایی جلب نماییم. پس تا پایان مقاله با ما همراه شوید.عکس هوایی چیست؟ برداشت عوارض و جزئیات از سطح زمین توسط دوربین‌های عکس برداری از ارتفاع بالا را عکس هوایی می‌گویند. که توسط هواپیما انجام می‌شود. که برای نشان دادن نقشه مورد نظر می‌باشد.  

عکاسی هوایی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

 

امروزه 2 نوع عکس هوایی وجود دارد.

  1. عکس‌های آنالوگ 
  2. عکس‌های دیجیتال

مزیت استفاده از عکس‌های هوایی: برای تهیه نقشه، مطالعات درباره علم زمین شناسی، راه سازی، برنامه ریزی، هواشناسی، کشاورزی، محیط زیست و غیره از عکس‌های هوایی استفاده می‌شود. فلیکس نادار، عکاس برجسته فرانسوی، به وسیله بالن خیلی بزرگی با نام غول اولین عکس هوایی جهان را از بالای آسمان پاریس گرفت.
 

دوربین‌های عکس برداری هوایی

این دوربین‌ها وسایل و تجهیزاتی هستند که برای تهیه عکس‌های هوایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دوربین‌ها دارای ابعاد، بزرگ می‌باشند. در ضمن دوربین‌های عکس برداری هوایی دارای فاصله کانونی ثابت می‌باشند. و نوع عدسی به کار گرفته در آنها از نوع متریک است.
 

عکس‌های آنالوگ

 

دوربین‌های عکس برداری هوایی شامل: 

  1. دوربین‌های آنالوگ
  2. دوربین‌های رقومی می‌باشد.  
     

نحوه عکس برداری هوایی:

عکس برداری هوایی، به وسیله یک دوربین عکس برداری هوایی که به طرف زمین در هواپیما نصب می‌شود، انجام می‌گیرد. نوع دوربین، مسیرخطوط پرواز و ارتفاع پرواز طوری طراحی و برنامه ریزی می‌شوند که عکس مورد نظر بدست آید. سپس دوربین به شکل اتوماتیک در بازه، زمانی مشخص عکس برداری می‌نماید.
عکاسی هوایی چیست؟ عکاسی هوایی یک نوع از، زیر مجموعه‌های عکاسی می‌باشد. در عکاسی هوایی به شکل مستقیم از سطح زمین عکس برداری می‌شود. در قدیم عکاسی هوایی کمی پیچیده و سخت بود. به همین دلیل استفاده از این روش مرسوم نبود. ولی هر چه به زمان حال نزدیک‌تر شدیم دستگاه‌های پیشرفته‌تری برای این حوزه تولیدشد و نظرات و توجهات به سمت عکس برداری هوایی بیشتر شد.
 

دوربین‌های عکس برداری هوایی

مشخصات عکس هوایی

دربخش عملیات فتوگرامتری و تفسیر عکس‌های هوایی، عکس مناسب چه از نظر مقیاس و چه از نظر سایر مشخصات، اهمیت ویژه ای دارد. درواقع عکس‌های هوایی اساس و پایه همه عملیات اجرایی است و به همین علت برای انجام عکس برداری هوایی، مطالعه جامع  برای معین کردن مشخصات عکس، از هر نظر مورد احتیاج است. به علاوه چون بیشتر مواقع علاوه بر تهیه نقشه‌های توپوگرافی، از عکس‌ها به منظورهای مطالعاتی استفاده می‌شود، درمعین نمودن مشخصات عکسبرداری هوایی علاوه بر ملاحظات فنی نقشه برداری، مقررات و ضوابط مربوط به تفسیر عکس‌های هوایی نیزموردنظر قرارمی گیرند. (این عوامل عبارت‌اند از):

  1. مسیر عکسبرداری
  2. نقشه مورد تقاضا
  3. مقدارپوشش طولی و عرضی هنگام تنظیم زاویه عدسی دوربین
  4. نوع فیلم 
  5. تاریخ و ساعت عکسبرداری

تفسیر عکس هوایی:

تفسیر عکس هوایی حدوداً، از 150 سال قبل تا به امروز ادامه داشته و در این زمان توانسته کمک قابل توجهی به بشر از همه لحاظ از جمله کم کردن هزینه‌ها، افزایش سرعت، بهینه سازی وقت و حل اختلافات ملکی داشته است. این علم 150 سال قبل توسط نظامیان برای نخستین بار صورت گرفت. تا بتوانند مناطق جنگی و حساس را شناسایی و بررسی کنند.
 

عکس یک نقشه نیست یعنی چه؟

این بدان معنی است که در نقشه‌ها شما همه عوارض را نمی‌توانید ببینید. تمام عوارض واسه ی شما قابل مشاهده نمی‌باشند. ولی در عکس‌های هوایی تمام ویژگی‌های که بتوان آنها را مشاهده نمود وجود دارند. می‌توان تمام اطلاعات موجود از، آن را تا حد بیشتری خارج نمود. البته این بدان مفهوم و معنی نیست که ویژگی‌های زمین موجود در عکس هوایی مورد نظر قابل دیدن باشد. اما به شکل بصری هر فردی می‌تواند عوارض موجود در یک عکس هوایی راشناسایی کند. به طور مثال: تا به حال چند بار از طریق تصاویر ماهواره ای گوگل محلی منطقه ای خانه ای و غیره را تشخیص داده اید؟ ولی اصول تفسیر عکس‌های هوایی ماهواره ای برای کارشناسان به همین راحتی نیست و احتیاج به دقت و حوصله وصبرو تجربه دید مهندسی و ... دارد.
 

عکس یک نقشه نیست یعنی چه؟

تفسیر عکس هوایی

مفسران عکس هوایی باید همیشه چند نکته اساسی در تفسیر عکس‌های هوایی به خاطر داشته باشند. البته در تفسیر عکس‌های هوایی تجربه حرف اول را می‌زند. به این صورت که یک مفسر دارای تجربه کافی بصورت ناخوداگاه همه موارد و نکته‌های مورد نیاز در تفسیر عکس‌های هوایی را در زمان پیاده سازی پروژه، به خاطر دارد و اعمال می‌کند. ولی برای یک مفسره تازه کار اندکی رعایت این موارد سخت‌تر می‌باشد. درحقیقت تفسیر عکس‌های هوایی رابطه مستقیمی با میزان تجربه مفسره عکس‌های هوایی دارد. حتی در حالت کلی گفته می‌شود هر فعالیتی مربوط به (فتوگرامتری) رابطه مستقیمی با تجربه دارد. تعریف کلی تفسیر عکس هوایی: عملی که به بررسی تصاویر عکس برداری شده از، زمین درسنوات مختلف به منظور شناسایی اشیا و رابطه آنها با هم و برای امور قضاوتی می‌باشد.
 که احتیاج به ارزیابی آگاهانه یک شی ناشناخته و تأثیر آن عارضه و یا شی نسبت به عوارض و یا اشیای دیگر و تجزیه و تحلیل آنها می‌باشد.
 

اظلاعات حاشیه ای عکس‌های هوایی

  1. شماره عکس:
    همراه با شماره پشت سرهم درپارهای از موارد شماره نوار یا شماره بلوک مورد عکسبرداری ذکر می‌گردد. این شماره‌ها برای تنظیم و استفاده از عکس‌های هوایی کمال ضرورت را دارد.
  2. فاصله کانونی:
    معمولا برحسب میلیمتر تا صدم آن درحاشیه عکس هوایی نوشته یا چاپ می‌شود. که برای محاسبه مقیاس عکس ضروری می‌باشد.
  3. علائم کناری عکس:
    این علائم معمولاً بصورت ضربدر درگوشه عکس‌های هوایی یا شکاف مثلثی شکل دروسط اضلاع ممکن مشخص می‌شوند.
  4. آلتیمتر:
    ارتفاع سنج که ارتفاع پرواز هواپیما را نسبت به سطح مبدأ که عموماً آب دریاهای آزاد می‌باشد نشان می‌دهد.
  5. ساعت:
    به خاطر اطلاع از، زمان دقیق عکسبرداری نیز تجزیه و تحلیل سایه اهمیت دارد.
  6. تراز:
    برای نشان دادن میزان تقریبی انحراف دوربین درحین پرواز و عکسبرداری
  7. شماره دوربین:
    دربررسی های دقیق و جامع‌تر عکس‌های هوایی مورد استفاده می‌باشد.

تهیه نقشه از عکس هوایی

پرتاب 3 ماهواره world view و geoeye  و world view ، نسل قوی از ماهواره‌های با توان قدرتی تفکیک بالا به دنیا معرفی شدند. یکی از این کاربردهای این ماهواره‌ها تهیه نقشه‌های توپوگرافی شهری از تصاویر این ماهواره‌ها است. به علت پتانسیل زیاد تصاویر ماهواره ای از دیدگاه علوم ژئوماتیک، روند تولید و بازنگری نقشه‌های توپوگرافی شهری به صورت روز افزونی به سوی استفاده از تصاویر ماهواره ای سوق داده شده است لذا دقت‌های مسظحاتی و ارتفاعی تئوریک برای هر تصویر ماهواره ای، با در نظر داشتن اطلاعات ماهواره مورد نظر، و استفاده از یک سری فزمولهای تجربی، محاسبه می‌گردد. این دقت‌های تئوریک به صورت اولیه می‌تواند نوع مقیاس نقشه ای را که می‌توان با استفاده از این تصاویر تهیه کرد تعیین نمود.
 

تهیه نقشه از عکس هوایی

اداره تبدیل عکس به نقشه

این اداره با دراختیار داشتن چندین دستگاه تبدیل عکس به نقشه، در زمینه تهیه نقشه‌های رقومی توپوگرافی با مقیاس‌های مختلف از سراسر کشور با استفاده از عکس‌های هوایی وتصاویر ماهواره ای فعال می‌باشد.
 

تجهیزات و نرم افزارها:

  1. دستگاه فتوگرامتری رقومی paradeyes
  2. دستگاه فتوگرامتری رقومی lps
  3. سامانه‌های پیشرفته بومی تبدیل رقومی (سافت کپی)

فعالیت‌ها:

تبدیل عکس‌های هوایی و تصاویر ماهواره ای به نقشه درمقیاس های مختلف
 

محصولات:

فایل رقومی نقشه شامل موقعیت هندسی عوارض 
 

کاربردها:

طراحی پروژه‌های شهری و توسعه شهری و عمرانی 
قابلیت تولید مدل رقومی زمین 
قابلیت تولید مدل رقومی سطح (dsm)) از نقشه‌های بزرگ مقیاس شهری و بکارگیری آنها در مدیریت شهری.
تسهیل هرچه بیشتر استفاده از نقشه برای طراحان و متخصصان مسائل شهرسازی و معماری.
 

مهم‌ترین چالش‌های عکس و نقشه هوایی:

  1. نبود تیم کارشناس برای تصاویر قدیمی است.
  2. یکی از مشکلات به وجود آمده حاصل عدم رسیدگی دقیق به پرونده‌های حقوقی و ملکی است. وحتی ممکن است در این پرونده‌ها آن هم به خاطر عدم دسترسی به نقشه‌های هوایی وتصاویر هوایی قدیمی حقی پایمال شود.
  3. مشکل بعدی بیشتر مربوط به مباحث بزرگ‌تر است بحث پروژه‌های عمرانی و تحقیقاتی است که نیاز سریع و دقیق به عکس‌های هوایی سال‌های مختلف می‌شود. اما نبود منابع کافی در ایران برای تهیه این داده‌ها همیشه مشکل ساز است.

مزایای عکس هوایی چیست؟

  1. عکس هوایی واقعیت سوژه را به شما نشان می‌دهد.
  2. در عکاسی هوایی می‌توان دوربین‌ها را به ارتفاع فرستاد و کاملاً از بالا از سوژه‌ها عکاسی کرد یا این که به طور نیمه قائم این کار، را انجام داد.

کاربردهای مختلف عکاسی هوایی

  1. تهیه نقشه‌های پارسل شهری
  2. نقشه‌های توپوگرافی
  3. کاداستر
  4. پروژه‌های استخراج از معدن و...

کاربردهای مختلف عکاسی هوایی

جمع بندی

هر تیمی نمی‌تواند از عهده عکاسی هوایی برآید. برای این که بتوانید کار عکس برداری هوایی را بدون استرس به پایان برسانید. نیازمند کمک گرفتن از تیمی هستید که کارش را می‌داند. اگر به دنبال استفاده از خدمات عکس برداری هوایی هستید به شما پیشنهاد خوبی داریم، کمک گرفتن از تیم متخصص و کارامد که به خوبی می‌داند ماجرای پهبادها و هلی شات ها دردنیای تبلیغات چیست. تیم متخصص با تجربه و ذوقی که در زمینه طراحی پروژه‌های عکس برداری هوایی دارد، درطول هرکار می‌تواند در کنارتان باشد و به خوبی از عهده پیش بردعکاسی برآید. 
در بررسی‌های به عمل آمده درمتن مقاله گفتیم که عکاسی هوایی: نوعی از عکاسی است که عکس‌ها از ارتفاعات بلند مانند بالن، هواپیما و آسمان خراش‌ها گرفته می‌شوند. ودر تعریف عکس برداری هوایی: تکنیک برداشت عکس ازسطح زمین از نقاط مرتفع گفته می‌شود که اغلب توسط پهپاد گرفته می‌شود. وبعدمشخصات عکس هوایی، تفسیر عکس هوایی، اطلاعات حاشیه ای عکس‌های هوایی و درپایان تهیه نقشه از عکس هوایی را مورد بحث و تجزیه و تحلیل قراردادیم.